Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, ik zat alles behalve blij voor de televisie
"Ze speelden écht heel goed"

"Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, ik zat alles behalve blij voor de televisie"

29-05-2015 10:42

Leroy Fer moest zich de laatste weken een paar keer goed in de ogen wrijven. In de laatste fase van het seizoen gooide Feyenoord een Europa League-ticket in de prullenbak, tot ongeloof van de middenvelder.

Fer bezocht dit seizoen meerdere wedstrijden in De Kuip, waaronder de zwaar geflatteerde 1-0 nederlaag tegen Ajax. "Ze speelden écht heel goed", zegt hij tegen Metro. "En ik heb ze meer van dat soort wedstrijden zien spelen. Ongelooflijk dat ze uiteindelijk toch geen derde zijn geworden. Ontzettend zonde."

In Londen, waar Fer speelt voor Queens Park Rangers, bekeek hij het dramatische competitieslot van Feyenoord. "Ik zit dan echt als fan op de bank. Het is en blijft de club waar ik ben begonnen, dat gaat niet uit mij. Dus hoop ik telkens weer dat ze het goed doen. Toen ik ze op het eind Europees voetbal uit handen zag geven, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Ik zat alles behalve blij voor de tv. Vooral omdat ik ze eerder in het seizoen zo goed had zien spelen."

Een verklaring hebben de Feyenoorders niet voor de terugval. Fer: "Ik heb nog steeds heel goed contact met Tonny Vilhena en Terence Kongolo. De laatste weken stuurde ik gelijk een berichtje via WhatsApp om te vragen hoe het kon dat ze wéér niet hadden gewonnen. Ze hadden er écht geen verklaring voor."