Excelsior moet aan het werk en zet in ieder geval twee doelwitten op lijst
Excelsior op zoek naar nieuwe trainer

Excelsior moet aan het werk en zet in ieder geval twee doelwitten op lijst

01-06-2015 13:59
3

Excelsior moet na het vertrek van Marinus Dijkhuizen naar het Engelse Brentford op zoek naar een nieuwe trainer. Met de relatief jonge trainer (43) boekten de Rotterdammers successen door de halve finale van de KNVB Beker te halen en lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen.

Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, legt de nieuwe profielschets uit aan RTV Rijnmond. "We gaan geen leeftijdsgrens opplakken op de nieuwe trainer. Maar hij moet wel passen bij de weg die we zijn ingeslagen. We zijn al in gesprek met kandidaten."

De afgelopen jaren vaarde Excelsior wel bij jonge trainers. "Dat gaat ook nu niet veranderen. Tot nu toe is dat altijd een schot in de roos gebleken. Hij moet alleen wel passen in onze visie. We zijn op zoek naar een trainer die per direct de overstap kan maken naar ons. We gaan dus geen trainer kopen."

RTV Rijnmond kwam met namen voor mogelijke opvolgers van Dijkhuizen. Op de vraag of Hans de Koning (FC Volendam) of Robert Maaskant (NAC Breda) dan in het plaatje passen, doet De Haan mysterieus. "Daar ga ik op dit moment niet op in. Maar we gaan proberen zo snel mogelijk een nieuwe trainer te presenteren."