'Wij zijn in gesprek met PEC, maar er zijn meer gegadigden in de Eredivisie'
"De club die bereid is het verst voor hem te gaan..."

'Wij zijn in gesprek met PEC, maar er zijn meer gegadigden in de Eredivisie'

18-06-2015 00:00

PEC Zwolle zet in op de komst van Lars Veldwijk. De lange spits van Nottingham Forest moet de opvolger van Tomas Necid worden bij de nummer zes van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

Fardy Bachdim, zaakwaarnemer van Veldwijk, bevestigt in gesprek met het Algemeen Dagblad de interesse vanuit Nederland. "Er zijn meerdere gegadigden in de Eredivisie. Hij tekent waarschijnlijk deze week nog bij de club die er als eerst met ons en Nottingham uitkomt", aldus Bachdim, die ontkent dat er al een akkoord ligt. PEC is het meest concreet en wil Veldwijk huren.

"Wij hebben ons pakket voorgelegd aan de clubs die hem graag zien komen. Daarin zijn wij heel open en eerlijk. Maar ook Nottingham heeft eisen. De club die bereid is het verst voor hem te gaan, gaat het waarschijnlijk worden", aldus Bachdim.

Veldwijk kon vorig jaar al naar de Eredivisie, na een ijzersterk seizoen bij Excelsior en 34 treffers, maar koos voor Engeland. Het avontuur bij Nottingham Forest werd geen succes. Over het hele seizoen waren zijn optredens op een hand te tellen. In Nederland speelde hij naast Excelsior ook voor FC Volendam, FC Utrecht en FC Dordrecht.