Transfer van Ajax-spits is stap dichterbij na mysterieuze uitspraken van voorzitter
Ajacied lijkt te vertrekken

Transfer van Ajax-spits is stap dichterbij na mysterieuze uitspraken van voorzitter

26-06-2015 10:42
3

De overgang van Kolbeinn Sigthórsson naar FC Nantes is weer een stap dichterbij gekomen. De voorzitter van de Franse club bevestigde donderdagavond in een televisie-uitzending van Luis Attaque op RMC dat een akkoord met 'een aanvaller van een grote club' dichtbij is.

Of het daadwerkelijk om de 25-jarige IJslander van Ajax gaat, is niet helemaal duidelijk. Maar de laatste dagen werd Sigthórsson al vaker in verband gebracht met een overgang naar de Franse club. Uit de omschrijving van Waldemar Kita, de voorzitter van Nantes, kan er echter wel opgemaakt worden dat het om de Ajacied gaat.

"Een aanvaller van een grote Europese club is zeer dichtbij het tekenen van een contract bij ons", zei Kita op RMC. "Het gaat om een spits die international is voor een land dat momenteel aan kop gaat van een groep voor de kwalificatie voor het EK 2016. We onderhandelen momenteel over de details in het contract en dan tekent hij snel voor Nantes."

Ajax wil naar verluidt 3,5 miljoen euro voor Sightorsson, die in 2011 voor vier miljoen euro overkwam van AZ. De spits zorgde er in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van IJsland hoogstpersoonlijk voor dat zijn land won van koploper Tsjechië door één keer te scoren. Door die overwinning is IJsland de nieuwe leider in Groep A. In diezelfde groep vecht ook Oranje nog voor een EK-ticket.