Heerenveen rondt transfer eindelijk af: clubs melden komst topscorer
Friezen melden akkoord op website

Heerenveen rondt transfer eindelijk af: clubs melden komst topscorer

02-07-2015 13:23
3

Het is eindelijk officieel: Mark Uth verlaat sc Heerenveen voor het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. Dat melden beide clubs donderdag via de officiële kanalen.

De spits zelf was al enige tijd rond met Hoffenheim, maar beide clubs waren er nog niet uit. De laatste plooien zijn inmiddels gladgestreken. Uth is donderdag gepresenteerd in Hoffenheim. Hij tekent een driejarig contract bij de nummer acht van de Bundesliga.

De 23-jarige Uth is heel blij dat alles afgerond is en hij zich kan richten op zijn nieuwe club. "Ik ben zeer gemotiveerd om ook in de beste competitie ter wereld te laten zien wat ik kan", aldus de Duitser. Technisch directeur Alexander Rosen is blij dat het de club is gelukt Uth vast te leggen. "Door zijn doelpuntengemiddelde heeft hij heel veel interesse gewekt. De afgelopen twaalf maanden heeft hij een enorme sprong gemaakt."

Uth kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van Hoffenheim. De spits maakte vijftien doelpunten in de competitie en scoorde ook in de play-offs vijf keer. Bovendien leverde hij elf assists af.