'Premier League-sensatie ruikt haar kans en polst Hiddink voor trainerschap'
Pearson werd eerder deze week ontslagen

'Premier League-sensatie ruikt haar kans en polst Hiddink voor trainerschap'

02-07-2015 17:13
4

Guus Hiddink is bij Leicester City in beeld om het stokje over te nemen van de ontslagen Nigel Pearson. Ook Neil Lennon is nog in de race voor de Premier League-job.

Dat meldt Mirror. Lennon, die successen boekte met Celtic, zou dicht bij een akkoord zijn. Maar de Engelse ploeg, dat zich via een inhaalslag wist te handhaven in de Premier League, ruikt haar kans nu Hiddink ook beschikbaar is. Het feit dat Pearson werd ontslagen was een opvallende zet van The Foxes. Begin april leek Leicester City nog hard op weg naar het Championship, maar door middel van zeven zeges en één remise in de laatste tien duels eindigde de club alsnog op de veertiende plaats. Desondanks werd Pearson eerder deze week resoluut aan de kant gezet.

Eerder deze week vertrok Hiddink als bondscoach van Oranje en momenteel is hij dus werkloos. Maar wellicht niet voor lang. Het Nederlands elftal kende tot dusver een slechte EK-kwalificatiereeks en staat nu derde achter IJsland en Tsjechië.

Hiddink heeft een heel rits clubs en landen achter zijn naam staan. De Engelse competitie is geen onbekend terrein voor hem, aangezien hij de scepter zwaaide bij Chelsea. Verder stond hij in het verleden aan het roer bij onder meer Valencia, Real Madrid, PSV, Zuid-Korea en Turkije.