Ajax strikt twintigvoudig international: 'Met zijn passie en ervaring de juiste man'
Oud-verdediger tekent voor één jaar

Ajax strikt twintigvoudig international: 'Met zijn passie en ervaring de juiste man'

03-07-2015 20:22
8

Winston Bogarde gaat bij Ajax aan de slag in de jeugdopleiding. De Amsterdamse club maakt vrijdagavond via de officiële kanalen bekend dat de twintigvoudig international van Oranje voor één seizoen heeft getekend als verdedigerstrainer. 

"Ik ben heel blij dat ik terugkeer bij Ajax en dat zij mij de mogelijkheid bieden om de spelers te helpen in hun ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met de talenten aan de slag te gaan", vertelt de 44-jarige Bogarde. Hij gaat zich bij zijn nieuwe werkgever richten op de A- en B-junioren. 

Wedden

Meer odds

Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, bevestigde donderdag al dat Bogarde in beeld was in de Arena. "Sinds Jaap Stam is doorgeschoven naar Jong Ajax zijn wij op zoek naar een verdedigerstrainer en mentor voor de bovenbouw. Ik ben blij dat we die nu gevonden hebben", aldus Jonk.

"Ook onze verdedigende talenten willen wij zoveel mogelijk individuele begeleiding bieden. Ik denk dat Winston, met al zijn passie en ervaring, de juiste man is om de fijne kneepjes van het verdedigen over te brengen. Want ook dat is straks keihard nodig om overeind te kunnen blijven in het internationale topvoetbal."