'Opvallende eis van Van Persie: peperduur 'afscheidscadeau' bij Turkse transfer'
Spits kost acht miljoen

'Opvallende eis van Van Persie: peperduur 'afscheidscadeau' bij Turkse transfer'

05-07-2015 00:00
30

Het begint er steeds meer op te lijken dat Robin van Persie deze zomer afscheid neemt van Manchester United. Zaterdag meldden Britse media dat de spits een akkoord heeft bereikt met Fenerbahçe. Maar voor het tot een definitief jawoord komt, moet United hem wel tegemoet komen. 

The Daily Mirror pakt zaterdagavond uit met het nieuws dat Van Persie van The Red Devils verlangt dat de club hem een gigantisch bedrag meegeeft richting Istanbul. De linkspoot heeft nog een éénjarig contract in Manchester en verdient volgens ingewijden ongeveer 350.000 euro per week op Old Trafford. 

Fenerbahçe is bereid om hem 'slechts' een weeksalaris van ongeveer 130.000 euro te bieden. Van Persie wil nu, alvorens hij akkoord gaat met het voorstel van de Turken, zwart op wit hebben dat United hem dat verschil in salaris zal doorbetalen. 

De zaakwaarnemer van de aanvoerder van Oranje zou de afgelopen week constructieve gesprekken hebben gevoerd met Fenerbahçe. Manchester United is bereid om de spits, die in 2012 nog dertig miljoen euro kostte, van de hand te doen voor een fractie van dat bedrag.