Eredivisie-club hoopt op (ex-)Feyenoorders: 'Dat zijn natuurlijk prima spelers'
'Soms kan het niet'

Eredivisie-club hoopt op (ex-)Feyenoorders: 'Dat zijn natuurlijk prima spelers'

05-07-2015 13:08

ADO Den Haag kende een roerige week. Edouard Duplan werd aangetrokken, maar daartegenover stond het vertrek van Mike van Duinen, Wilfried Kanon en clubtopscorer Michiel Kramer. Trainer Henk Fraser kampt met 'mixed feelings'.

Kanon vertrok naar Lille, Van Duinen gaat aan de slag in Duitsland (Fortuna Düsseldorf) en Kramer gaat zijn geluk beproeven in de woestijn (Baniyas). In toaal houdt ADO Den Haag daar zo'n drie miljoen euro aan over, meldt Omroem West. De club verdiende anderhalf tot twee miljoen euro aan Kramer, Kanon vertrok voor vijf ton en Van Duinen werd ingeruild voor zo'n acht ton tot een miljoen.

"Het is voor iedere trainer vervelend als er belangrijke spelers vertrekken. Die wil je het liefst behouden, maar soms kan dat niet. Je moet niet aan het geld denken, want vaak heeft het daar niks mee te maken. Kramer werd, los van zijn doelpunten, steeds belangrijker. Dat zijn extra kwaliteiten."

"Het is niet dat we iedereen zomaar laten lopen. We zijn keihard bezig met z'n allen. Er zijn verschillende spelers die we erbij willen hebben. Sommige zaken komen helaas eerder in het nieuwas dan gehoopt. Al zijn Ruben Schaken en Mitchell Te Vrede natuurlijk prima spelers."

De Haagse ploeg begon de oefencampagne met een 1-12 overwinning op Laakkwartier. "Misschien is het wel belangrijk om hier en daar tegen een nederlaag aan te lopen, om zodoende te beseffen waar je als ploeg staat. Het grootste doel was om fit te blijven. Dat is gelukt."