Update: Roda doet komst van verdediger met bijzonder verhaal uit de doeken
Verdediger arriveert in Kerkrade

Update: Roda doet komst van verdediger met bijzonder verhaal uit de doeken

06-07-2015 15:26
5

Gibril Sankoh keert terug in de Eredivisie. Roda JC pikt de ervaren verdediger uit Sierra Leone (32) transfervrij op in China, meldt 1Limburg.

Sankoh, die ook een Nederlands paspoort heeft, speelde zijn laatste officiële wedstrijd enkele maanden geleden in dienst van Henan Jianye. Sindsdien hield hij zijn conditie op peil bij FC Groningen, maar die club gaf hem geen contract. Roda heeft maandag wél toegehapt.

Wedden

Meer odds

De promovendus uit Kerkrade heeft Sankoh voor één seizoen vastgelegd. Hij is na Jens van Son en Santiago Palacios, respectievelijk middenvelder en aanvaller, de derde aanwinst van Roda deze zomer.

Sankoh speelde tussen 2005 en 2010 voor Groningen, waarna hij de overstap naar FC Augsburg maakte. Drie jaar later kocht Henan Jianye het Duitse contract van de sterke verdediger af. Sankoh kwam vijftien jaar geleden als vluchteling aan in Nederland, omdat hij dezelfde achternaam had als een rebellenleider.

Update 15:27: Gibril Sankoh is de nieuwste aanwinst van Roda JC. De Limburgers hebben de verdediger, onder voorbehoud van een medische keuring, voor één jaar vastgelegd. "We zochten naar een verdediger met ervaring en zijn blij dat we Gibril aan de selectie kunnen toevoegen", reageert directeur Wim Collard op de clubsite. "Hij kent de Nederlandse Eredivisie en wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn stijl van spelen past bij Roda JC." Sankoh sluit dinsdag aan bij de groepstraining.