Barça-aanwinst sluit verhuur uit: 'Zes maanden niet spelen wordt zwaar'
FIFA-transferverbod voorkomt debuut

Barça-aanwinst sluit verhuur uit: 'Zes maanden niet spelen wordt zwaar'

08-07-2015 15:15
2

Barcelona-middenvelder Arda Turan zegt dat het moeilijk voor hem zal worden om niet voor zijn nieuwe club in actie te kunnen komen tot januari. Barça kwam maandag tot een akkoord met Atletico Madrid om de 28-jarige international voor 34 miljoen euro over te nemen. 

Dankzij het transferverbod van de FIFA kan Arda pas in 2016 debuteren voor Barcelona. Een verhuur is echter geen optie. "Het zal zwaar worden om zes maanden geen wedstrijden te spelen", citeert Sky Sports Arda Turan op de Spaanse radio. "Het belangrijkste is dat ik nu onder contract sta bij Barcelona. Ik ga keihard werken om mijn nieuwe club aan volgende titels te helpen."

Turan voegde eraan toe dat het een 'droom' is om in hetzelfde team te spelen met sterren als Lionel Messi, Neymar en Andres Iniesta. Het was gecompliceerd de deal rond te maken, aangezien Barcelona middenin een verkiezingsstrijd zit. Een speciale commissie moest de transfer goedkeuren. Vleugelverdediger Aleix Vidal is een andere aankoop die nog even geduld moet hebben om zijn Barcelona-debuut te maken.