'PSV deed al mondeling voorstel aan oude bekende: ja-woord bleef uit'
Aanvallende middenvelder kan terugkeren

'PSV deed al mondeling voorstel aan oude bekende: ja-woord bleef uit'

17-07-2015 07:15
9

PSV wacht nog steeds op de transfervrije Ibrahim Afellay. In de voormalige speler van de club ziet de kampioen van Nederland de ideale versterking voor de middenlinie. PSV gaf Afellay al aan dat hij kan terugkeren en noemde zelfs een salaris. Vooralsnog blijft het stil.

Afellay kreeg van PSV een mondelinge aanbieding, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De krant weet ook dat de Oranje-international daarop nog geen 'ja' heeft geantwoord. Het lijkt er sterk op dat Afellay volop aan het rondkijken is naar een nieuwe club. Doordat hij heeft gewisseld van zaakwaarnemer wordt dat vermoeden alleen maar groter.

Terwijl Afellay aan het 'shoppen' is geslagen, heeft PSV het raamwerk van het nieuwe elftal staan. Door het vertrek van Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Karim Rekik moest er ingekocht worden. Dat gebeurde, want de Eindhovenaren haalden Maxime Lestienne, Gaston Pereiro en Davy Pröpper. Daarnaast werd Nicolas Isimat-Mirin definitief overgenomen van AS Monaco.

Door een terugkeer van Afellay zou de PSV-selectie zo goed als rond zijn. Het ED denkt dat de komst van Afellay een goede zet is van PSV, daar hij ervaring heeft in het internationale topvoetbal. Daarnaast kan hij zorgen dat de verhoudingen binnen de selectie op de kop worden gezet. 'Na het vertrek van Wijnaldum, Depay en Rekik is het even zoeken in de ploeg. Spelers uit het kampioensteam van vorig seizoen willen vaandeldragers worden, terwijl de nieuwelingen direct hun stempel willen drukken', schrijft de krant.