Liever Jupiler League dan Eredivisie: Geen zin in een andere club
Stam wil NAC Breda terug naar het hoogste niveau helpen

Liever Jupiler League dan Eredivisie: "Geen zin in een andere club"

04-08-2015 13:26
2

De terugkeer van Ronnie Stam naar zijn oude liefde NAC Breda heeft heel wat losgemaakt in het Rat Verlegh Stadion. De 31-jarige middenvelder hoefde zelf niet lang na te denken toen de degradant bij hem aanklopte.

"Ik had geen zin meer in een andere club. Voor het geld speel ik niet meer en ik heb bereikt waar ik ooit van droomde", zegt Stam, die ondanks interesse uit de Eredivisie, Turkije en Griekenland in Breda een driejarig contract tekende, tegen De Telegraaf.

"Zo ben ik met FC Twente kampioen van Nederland geworden en heb ik met Wigan Athletic de FA Cup gewonnen. Daarnaast heb ik in mijn eerste jaar bij Standard Luik op twee punten na het kampioenschap gemist. Het lijkt me fantastisch om die dingen later aan mijn kinderen te kunnen vertellen."

Stam is echter niet naar NAC gekomen om af te bouwen. "Ik word hier de speler die ik altijd ben geweest, aangevuld met een hoop extra ervaring. Met de voetbaltechnische lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd, wil ik een meerwaarde worden voor het huidige team. Ik wil met NAC zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie en daar weer die stabiele middenmoter van weleer worden. Deze club is veel te mooi om niet op het hoogste niveau te spelen."

Met NAC heeft Stam afgesproken dat hij transfervrij mag vertrekken als de club na dit seizoen niet promoveert naar de Eredivisie.