Van Beek door het dolle heen, Feyenoord-collega goudeerlijk: Bal zat erin
"Dat moet de scheids gewoon zien"

Van Beek door het dolle heen, Feyenoord-collega goudeerlijk: "Bal zat erin"

17-08-2015 10:21
27

SC Cambuur voelt zich bestolen. Zondagmiddag verloren de Leeuwarders op eigen veld met 0-2 van Feyenoord. Toen het nog 'slechts' 0-1 stond, was er sprake van een discutabele situatie.

Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer en Cambuur-spits Martijn Barto kwamen in een duel en de bal leek over de doellijn te stuiteren. Feyenoorde Sven van Beek werkte de bal weg met een acrobatische omhaal, volgens scheidsrechter Pol van Boekel net op tijd. Van Beek rende juichend weg, maar Cambuur-trainer Henk de Jong denkt er het zijne van. "Het was gewoon een doelpunt, dat moet de arbitrage gewoon zien", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Feyenoorder Rick Karsdorp was goudeerlijk. "Die bal zat er gewoon in."

In de slotfase kregen de Rotterdammers nog een cadeautje van Van Boekel. Erik Bakker werkte in zijn eigen strafschopgebied een voorzet weg met zijn hoofd, maar de leidsman was er heilig van overtuigd  dat hij hands maakte. Dirk Kuyt nam de verantwoordelijkheid en schoot vanaf elf meter de 0-2 tegen de touwen.