De Boer leest 'topspeler' van Ajax de les: Daar kijken de grote clubs ook naar

De Boer leest 'topspeler' van Ajax de les: "Daar kijken de grote clubs ook naar"

28-08-2015 14:56
3

Riechedly Bazoer maakt op achttienjarige leeftijd al een zéér volwassen indruk, maar donderdagavond kwam de jeugdigheid naar boven. Door een tweede gele kaart moest Ajax verder met tien man tegen FK Jablonec.

De Amsterdammers hielden niettemin stand en plaatsten zich voor de hoofdfase van de Europa League. "Het is een mooie les voor hem", stelde trainer Frank de Boer na afloop in gesprek met Ajax Life. "Hij ziet dat de trainers niet uit hun nek zitten te lullen de hele tijd."

"Hij moet gewoon in de positie staan dat hij het speelbeeld voor zich heeft. Dan kan hij naar iemand toelopen, nu moest hij achter zijn man aan bij balverlies. Daar moet hij echt nog aan werken wil hij een echte topspeler worden. Dat gaat met horten en stoten. Aanvallend is hij sterk, verdedigend moet hij stappen maken. Daar kijken de grote clubs ook naar."

De Boer zat het hele duel dicht op de huid van Bazoer. Dat ging niet over dezelfde fouten waaruit de rode kaart ontstond. "Nee, hij ging op die momenten de bal ophalen bij Joël. Hij moest juist de diepte zoeken of bijsluiten als Davy (Klaassen, red.) diep zou gaan. We hadden Jablonec bij de strot, maar dan heb je wel graag dat je ook kansen creëert."