Moreno is goud waard voor PSV, maar speelt aan de andere kant wel met vuur

"Moreno is goud waard voor PSV, maar speelt aan de andere kant wel met vuur"

17-09-2015 08:05
24

Héctor Moreno heeft met zijn harde tackle het risico genomen om Luke Shaw zwaar te blesseren. De KNVB is daarom duidelijk: de PSV'er had in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United van het veld gestuurd moeten worden.

De coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond had slechts twee keer nodig om zijn oordeel te vellen. Volgens hem laten de beelden er geen misverstand over bestaan: de tackle is 'onbesuisd' en te risicovol, ook omdat hij de veiligheid van Shaw in gevaar brengt. Van Egmond laat in De Volkskrant dan ook weten dat er een strafschop en rode kaart hadden moeten volgen.

De meningen blijven verdeeld, want oud-topscheidsrechter Howard Webb noemde de tackle eerder nog 'ongelukkig'. Dat gaat er bij de KNVB echter niet in. "Geen speler blesseert moedwillig een tegenstander, dat is duidelijk. Maar dan valt straks elke overtreding onder de noemer ongelukkig", aldus woordvoerder Hans van Kastel. 

Mario van den Ende pleit in het Algemeen Dagblad eveneens voor een rode kaart en strafschop, maar in de goede intentie van Moreno gelooft hij wel. "Dat vermoed ik althans, alleen hijzelf kan het echt weten", aldus de ex-arbiter, die denkt dat het harde spel bij Moreno hoort. "Aan de ene kant is hij goud waard voor PSV in de Champions League, aan de andere kant speelt hij ook met vuur."

Dick Jol is het daarentegen weer met Webb eens. "Moreno vliegt er in met veel snelheid, vrij fors, maar wel correct. Hij speelt de bal, een tackle volgens het boekje. Daarna raakt hij Shaw ongelukkig, maar blesseert hem niet opzettelijk. Het is allemaal héél ongelukkig. Maar die spelers van Manchester klaagden er ook niet over. In Engeland spelen ze met passie, op flinke snelheid en met gezond harde duels. Ze janken dus niet over deze overtreding. Ja, de tabloids misschien..."