PSV heeft 'de jonge Van Persie': Maar hij was heel gevoelig voor reacties

PSV heeft 'de jonge Van Persie': "Maar hij was heel gevoelig voor reacties"

06-10-2015 09:57
4

PSV was niet de enige Nederlandse club die Gastón Pereiro op het lijstje had staan. De Uruguayaan viel ook FC Groningen op, maar die club haakte al snel af vanwege het prijskaartje.

"Toen bleek dat-ie zes miljoen euro kostte, was dat voor Groningen meteen een mission impossible", zegt hoofd scouting Henk Veldmate in het Algemeen Dagblad. "Hij hoorde zeker bij de top-20 van spelers bij dat WK en uit die groep zie je nu spelers bij Atlético Madrid, bij Barcelona, bij Chelsea."

"Daarom snap ik heel goed dat Marcel Brands voor PSV is blijven duwen en trekken om hem te halen, ook al moest hij dealen met de gehele entourage rond zo'n jongen. Makelaars, advocaten; die entourage is nogal onrustig. Dat kan ook voor zijn toekomst belangrijk zijn."

Veldmate zag ook dat Pereiro in Uruguay kwetsbaar was. "Dat-ie erg veel kwaliteit heeft, was meteen duidelijk. Maar hij had ook dagen dat-ie totaal niet in de wedstrijd zat en heel gevoelig was voor de reacties van zijn eigen publiek. Dan zag je een kwetsbare jongen. Maar de wedstrijd erna gaf-ie wel het enig juiste antwoord door onverstoorbaar uit te blinken. Die tegenstrijdigheid zit erin bij hem."

"Zijn makke in Uruguay is dat hij door zijn lengte wat flegmatiek oogt. Maar tegelijk is dat postuur juist fantastisch voor het Europese voetbal: groot en sterk. Tel daarbij op dat hij op drie, vier posities voorin kan spelen. Hij deed me denken aan de jonge Van Persie", aldus Veldmate.