Klopp verlaat Engeland en keert terug naar huis: Liverpool overdenkt eisen

Klopp verlaat Engeland en keert terug naar huis: Liverpool overdenkt eisen

06-10-2015 11:55
6

Liverpool heeft zich nog niet verzekerd van Jürgen Klopp. De Duitse toptrainer is in Engeland geweest om te praten met de nummer tien van de Premier League, maar is er nog niet uit.

Dat laat Klopp dinsdag weten aan Bild. De boulevardkrant probeerde een reactie los te krijgen, maar de coach hield zijn kaken stijf op elkaar. "Ik heb op dit moment helemaal niets te zeggen", laat hij weten. "Ik ga nu naar huis." In Engeland wordt gerept over een presentatie op vrijdag.

Klopp is de grote favoriet om Brendan Rodgers op te volgen als manager van Liverpool. Ook de naam van Carlo Ancelotti zingt rond op Anfield, ook omdat Klopp naar het schijnt het laatste woord over het transferbeleid wil. Dat zien de Liverpool-eigenaren vooralsnog niet zitten.

Intussen lijkt Frank de Boer geen serieuze kandidaat meer. De Ajax-trainer eindigde in een poll van The Daily Mail op slechts vijf procent van de stemmen, met kort daarachter Ronald Koeman (vier procent). Klopp werd de overduidelijke winnaar met 63 procent van de stemmen.