Memphis kon ook naar andere grootmacht uit Engeland: Heel groot talent

Memphis kon ook naar andere grootmacht uit Engeland: "Heel groot talent"

06-10-2015 16:32
1

Memphis Depay stond op het punt naar Paris Saint-Germain, toen het Manchester United van Louis van Gaal tussenbeide kwam. Liverpool had echter ook een vinger in de pap.

Brendan Rodgers onthult in gesprek met Voetbal International dat Memphis op het lijstje stond op Anfield. Eind vorig seizoen zaten de twee met elkaar om de tafel. Na dat gesprek koos de toenmalige topscorer van PSV voor Manchester United. "De publicaties die na zijn transfer verschenen, kloppen niet. Wij besloten zélf om hem niet te halen", verklaart Rodgers, die zondag werd ontslagen als manager van Liverpool, tegen VI.

"PSV had ons toestemming gegeven een gesprek met hem te voeren. Behalve een heel groot talent kwam hij daarin ook op mij over als een goede jongen. Alleen zocht Liverpool in eerste instantie een spits, een centrale", aldus Rodgers. "En Memphis speelde tot dat moment vooral aan de linkerkant. Uiteindelijk bleek hij niet het type dat we nodig hadden."

Manchester United telde 31 miljoen euro neer voor Memphis, die een wisselende start kent op Old Trafford. Anderhalve week geleden maakte de Oranje-international zijn eerste treffer in de Premier League. Met schrijvende media in Nederland praat hij voorlopig niet meer.