Everse Staat Op: 'Alles zit nu mee, Feyenoord wint met 2-1 van Ajax'

Everse Staat Op: 'Alles zit nu mee, Feyenoord wint met 2-1 van Ajax'

26-10-2015 06:30
10

Het is de week van de bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax. Jan Everse, die als speler kampioen werd met Feyenoord én Ajax, verheugt zich nu al op die wedstrijd en volgde beide ploegen afgelopen weekend op de voet. 

Eerst bekeek Everse het optreden van Ajax in Arnhem. "En ik moet zeggen, ik vond het heel aardig wat Ajax na die achterstand nog kon opbrengen. Ze waren agressief, zetten vol druk. Ik vond dat ze fysiek ook heel goed in orde waren. Als je zo'n Bazoer ziet knokken op het middenveld, dat deed me goed. Ik heb vaak saaie wedstrijden van Ajax gezien, maar dat was nu niet zo."

Wat vond je van Feyenoord?
"Nou, ik vond Feyenoord minder dan Ajax. Ze gaven ook meer kansen weg. Als je tegen Ajax zoveel kansen weggeeft, heb je een probleem. AZ heeft zondag niet minder kansen gehad, Feyenoord was gewoon effectiever. Ajax maakt daar beter gebruik van. Doet Ajax dat niet, dan hebben ze een probleem."

Hoezo?
"Alles wat Kuyt nu aanraakt, gaat de bovenhoek in. De eerste drie wedstrijden dacht ik nog: Dirk, sluit je loopbaan alsjeblieft niet zo af. Maar nu, hij schiet alles erin man. Die Nieuwkoop zou de cornervlag ondersteboven hebben geschoten. Maar dan staat Dirk Kuyt daar weer. Ik moest lachen om Van der Gijp, die zei van de week: hij maakt ze in z'n eentje kampioen. Maar zoals het nu gaat, begint het er nog op te lijken ook."

Zeg het maar: wie wint woensdag?
"Feyenoord wint met 2-1. Kijk, als Klaassen er niet bij is, ontbreekt er wel een stuk hersens. Hij is degene die de aanzet geeft met het druk zetten. Ik twijfel of Sinkgraven dat ook doet. En alles zit nu mee in De Kuip. Ik denk dat dat vaak net beslissend kan zijn. Zo'n strafschop als tegen AZ, die wordt woensdag weer gegeven hoor. Een scheids is toch onder de indruk van de sfeer daar. Ik denk dat ze gaan winnen, maar het belangrijkste vind ik dat we gewoon een hele goede wedstrijd gaan zien. Laten we nou ook gewoon eerlijk wezen: als je naar de stand kijkt en je ziet Feyenoord en Ajax bovenaan staan, dat is toch heerlijk?"

Recht door zee, spraakmakend, eigenzinnig en onafhankelijk. Elke maandag blikt Jan Everse exclusief met VoetbalPrimeur terug op het voetbalweekend. Dat doet de oud-speler van Feyenoord en Ajax in de splinternieuwe rubriek Everse Staat Op!