Kongolo is fantastisch, één van de beste linksbacks van Nederland

"Kongolo is fantastisch, één van de beste linksbacks van Nederland"

01-11-2015 15:39
3

Ruben Schaken deed zondagmiddag zijn oude club pijn met een overwinning in het Kyocera Stadion. ADO Den Haag was verrassend met 1-0 te sterk voor Feyenoord.

Ondanks de zege beleefde Schaken naar eigen zeggen een 'lastige' middag, vooral door Terence Kongolo. "Hij is een sterke jongen en een fantastische linksback, één van de beste linksbacks van Nederland", vertelt de rechtsbuiten van ADO over de linksback van Feyenoord tegen RTV Rijnmond.

"Ik denk dat ik het goed gedaan heb, maar iedereen kon zien dat ik het niet makkelijk had. We kennen elkaar door en door, dus dat maakte het ook niet makkelijker. Maar wij pakken de drie punten, dus een lichte voorsprong voor mij."

Schaken is ook complimenteus over Martin Hansen, de doelman die ADO in de slotfase op de been hield. "Ja, het is een fantastische keeper. Als je niet wint, valt het minder op, maar vandaag heeft hij echt punten gepakt. Die twee reddingen op Kazim-Richards en Gustafson, en ook nog andere ballen, dat is heel goed." Met een knipoog: "En hij pikt af en toe ook nog eens een doelpuntje mee."

Schaken droeg met een 'voorassist' bij aan de enige treffer van de middag, de eigen goal van Sven van Beek. Hij stond voorafgaand aan de treffer echter een meter buitenspel. "Dat hoorde ik. Het zal wel kloppen. Ik had zelf het gevoel dat het op het randje was, maar ook onze eigen mensen zeiden dat het buitenspel was. Mooi, dan is het geluk ook eens een keer aan onze zijde."