Europees avontuur Groningen loopt uit op fiasco: opnieuw verlies in Euroborg

Europees avontuur Groningen loopt uit op fiasco: opnieuw verlies in Euroborg

05-11-2015 20:51
10

FC Groningen is klaar in de Europa League. Slovan Liberec kwam donderdagavond op bezoek in De Euroborg en de geslepen Tsjechen namen de drie punten meer naar huis.

Met Danny Hoesen in de spits voor de geschorste Michael de Leeuw, begon Groningen met alle goede bedoelingen van de wereld aan het tweede thuisduel in de groepsfase van de Europa League. De spits boezemde ongetwijfeld wat angst in bij Slovan Liberec, na zijn goal in de allerlaatste seconde van de blessuretijd, twee weken geleden in Tsjechië.

Na een aardige start nam Slovan het initiatief over en dat resulteerde in een reeks goede kansen. Sergio Padt hield echter lang zijn doel schoon. Dat veranderde tien minuten voor tijd. Nadat Bryan Linssen een geweldige kans om zeep had geholpen, werd Padt gepasseerd. In een poging een Tsjechische kopbal te stoppen caramboleerde de bal via zijn schouder in het doel.

Dat was de nekslag voor Groningen, dat er niet meer in slaagde de score om te buigen zoals twee weken geleden. Het Europese avontuur zit er daardoor met nog twee groepswedstrijden voor de boeg op voor de eredivisionist. Slovan Liberec is met zeven punten, zes meer dan Groningen, uit het zicht en is door een beter onderling resultaat niet meer te achterhalen. Het duel tussen Olympique Marseille en Sporting Braga eindigde in een 1-0 zege voor de Fransen, die nu zes punten hebben. Braga heeft er negen.