Cillessen na wanvertoning in de Arena: Jij vond het een slechte wedstrijd?

Cillessen na wanvertoning in de Arena: "Jij vond het een slechte wedstrijd?"

06-11-2015 06:30
20

Niet om aan te gluren. Een draak van een wedstrijd. Bar en bar slecht. Het zijn slechts enkele (gecensureerde) kwalificaties die van de tribunes rolden na het laatste fluitsignaal van de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en Fenerbahçe (0-0). Jasper Cillessen had de wedstrijd vanuit zijn doel echter anders beleefd.

Paul Audenaerd
AMSTERDAM

Wedden

Meer odds

Robin van Persie keek verwonderd. Het toegestroomde journaille confronteerde hem in de mixed-zone van de Arena met het feit dat de mensen in het stadion en de kijkers thuis zojuist getuige waren geweest van negentig miserabele voetbalminuten. Was het echt zo erg?, zag je de all-time topscorer van het Nederlands elftal denken. Ook Ajax-goalie Cillessen was in een eerste reactie mild over de Nederlands-Turkse clash die welgeteld nul hoogtepunten kende.

"Jij vond het een slechte wedstrijd? Het was slordig", aldus de doelman van Oranje in gesprek met VoetbalPrimeur. "Misschien moet ik het eerst helemaal terugzien om te kunnen zeggen of het écht slecht was. Maar wij waren vooral slordig in de opbouw, vond ik."

Jij hebt vanavond eigenlijk nul reddingen hoeven te verrichten. Kun je leven met 0-0? 
Cillessen: "Er had denk ik wel meer ingezeten. Tja, wat ik net al zeg... Ik vond ons vandaag slordig. We laten vandaag de kans liggen."

Geloof je na vier duels zonder overwinning in de poulefase nog in kwalificatie voor de volgende ronde? 
"Ja, natuurlijk. Anders heeft het geen zin om die laatste twee wedstrijden te spelen. We hebben hier thuis goed gespeeld tegen Celtic. Toen waren we in de eerste twintig minuten niet geconcentreerd, daarom krijg je twee doelpunten tegen. Daarna buig je het nog goed recht. En Molde-uit kun je eigenlijk ook gewoon winnen. Door een onoplettendheid spelen we daar gelijk."

Het Ajax-publiek floot Van Persie massaal uit toen hij werd gewisseld. 
"Ik heb daar weinig over te zeggen. Ik heb het eigenlijk niet eens echt meegekregen. Ik heb een goede band met Robin". Wat hij ervan vindt dat de Fenerbahçe-spits is geslachtofferd bij Oranje? "Moet je aan de bondscoach vragen. Daar ga ik nu niets over zeggen."

Zondag. 14:30 uur. Dan wacht de wedstrijd tegen Feyenoord. 
"Ja! Winnen! Ik ga geen wedstrijd in voor een gelijkspelletje. We hebben in mijn beleving nog wel wat recht te zetten na de bekeruitschakeling. Vooral de manier waarop. Als we daar (in De Kuip, PA) 2-0 voor komen te staan in de eerste helft, dan ga je lekker de rust in - en ook terecht. Na de rust ging Feyenoord wat harder de duels in. We lieten ons meeslepen, stopten met voetballen. Dat moeten we zondag in Rotterdam beter doen."

Wil je je wagen aan een voorspelling? 
"Ik voorspel eigenlijk nooit een uitslag. Gewoon winnen daar. Het maakt me écht niet uit hoe. Ook al wordt het 6-8, dat interesseert me vrij weinig."