'Grootste talent van Australië' in de Eredivisie: Hier krijg je nog de kans

'Grootste talent van Australië' in de Eredivisie: "Hier krijg je nog de kans"

06-11-2015 13:00
1

Roda JC huurt de aankomende seizoenen Daniel de Silva van AS Roma. De jongeling staat te boek als het grootste talent van Australië en krijgt nu in Kerkrade de kans om zich te bewijzen.

De Silva, wiens broer in de B1 van Roda JC speelt, werd gescout op het WK Onder 20 in Turkije. "Toen ik naar de WK ging, kreeg ik pas echt het idee dat ik als prof zou kunnen slagen. Zeker toen ik door AS Roma werd gescout. In januari van dit jaar heb ik Rome bezocht en maakte ik kennis met de club", zegt hij op de website van Roda. 

"Er waren meerdere clubs waar AS Roma me wilde stallen, maar Roda JC leek ons de beste optie", vervolgt De Silva. "Hier krijg ik nu twee seizoenen de tijd om me te ontwikkelen."

De Silva, die met Roystyn Griffiths en Tomi Juric nog twee Australiërs tegenkwam, wil zich graag in de basis spelen bij Roda. "Hopelijk kan ik aan de verwachtingen voldoen. Tegelijkertijd probeer ik om niet te veel druk te ervaren. Als ik plezier heb, presteer ik namelijk op mijn best. In Nederland krijg je nog een kans als jonge voetballer. Daarnaast heeft de club ons perfect opgevangen. Door die warme houding voelde ik me hier snel thuis. Ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen: Roda JC kwam voor mij op het juiste moment."