'Lachende ogen' terug bij Strootman: datum voor droomrentree geprikt

'Lachende ogen' terug bij Strootman: datum voor droomrentree geprikt

12-11-2015 09:40
4

Voor Kevin Strootman gloort er licht aan het einde van de tunnel. De middenvelder van AS Roma verscheen woensdag weer op het trainingsveld en heeft een datum voor zijn rentree in zijn hoofd.

En een mooie terugkeer zou Strootman zich niet kunnen wensen, want het is zijn doel om op 24 januari voor het eerst in tijden weer te gaan voetballen in de topper tussen Juventus en AS Roma. Dat meldt Il Tempo. Strootman doet loopoefeningen en traint al rustig met de bal, al schiet hij nog niet op doel.

"Kevin heeft een andere gezichtsuitdrukking dan vorig jaar", merkt technisch directeur Walter Sabatini op. "Hij heeft sterk het gevoel dat hij op het juiste spoor zit. De zeer trieste blik van toen heeft plaatsgemaakt voor lachende ogen." Sabatini hoopt ook dat Strootman begin volgend jaar kan terugkeren. "Dan zal onze kans om te winnen drastisch toenemen."

Eind november, begin december zal Strootman aan zijn laatste fase in zijn revalidatie beginnen. De Oranje-international zal delen van de groepstraining mee gaan doen, alvorens hij volledig aansluit. Strootman is in de afgelopen twee jaar drie keer geopereerd aan zijn knie. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in januari 2015.