'Stevens heeft goals nodig en durft het aan met transfervrij enfant terrible'

'Stevens heeft goals nodig en durft het aan met transfervrij enfant terrible'

15-11-2015 12:11
1

TSG Hoffenheim, de club die Huub Stevens nu een maandje onder zijn hoede heeft, slaagde er in twaalf competitieduels pas twaalf keer in om het net te vinden. Een extra spits is dus zeer welkom. Hoffenheim hoopt die gevonden te hebben in Emmanuel Adebayor. 

De 31-jarige aanvaller uit Togo zit zonder club sinds hij en Tottenham Hotspur in september besloten om het contract van de international te verscheuren. Sindsdien is Adebayor in verband gebracht met onder meer Aston Villa en Watford. Nu lonkt er dus een avontuur in de Bundesliga voor de voormalig speler van Arsenal, Manchester City en Real Madrid. 

Duitse media melden zondag dat Hoffenheim inmiddels informeel contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van de spits. De salariseisen van Adebayor kunnen mogelijk nog een sta in de weg zijn. 

In zijn eerste twee duels als trainer van Hoffenheim pakte Stevens twee punten. Tegen zowel 1.FC Köln als Eintracht Frankfurt werd met 0-0 gelijkgespeeld. Hoffenheim staat op een zeventiende plaats in de Bundesliga, met in totaal acht punten - twee meer dan hekkensluiter Augsburg.