Costa weigert warming-up en trekt geen schoenen aan: Gewoon een beslissing

Costa weigert warming-up en trekt geen schoenen aan: "Gewoon een beslissing"

29-11-2015 15:29
1

José Mourinho kreeg zondagmiddag in de slotminuten van het duel tussen Tottenham Hotspur en zijn club Chelsea (0-0) een hesje naar het hoofd geslingerd. Dat hesje was afkomstig van Diego Costa, die boos was dat hij niet mocht invallen. Mourinho reageerde niet op het incident.

Costa werd gepasseerd voor het duel, verscheen niet bij de warming-up, kwam voor de wedstrijd naar buiten en droeg niet eens schoenen. "Mijn wissels hoeven niet mee te doen met de warming-up. Ze moeten mentaal klaar zijn op het moment dat ik hen nodig heb. Toen ik in de tweede helft één van hen nodig had, ging diegene zich opwarmen en was hij klaar om te spelen", aldus Mourinho tegenover BT Sport.

"Het is geen issue tussen ons. Het is gewoon een beslissing. Ik vind dat we het heel goed deden. De dynamiek was goed. Hazard en Oscar kwamen in gevaarlijke posities. Het duel ging onze kant op, maar we moesten scoren. Een van de kansen in de tweede helft was heel groot, die moest er gewoon in. Maar om terug te komen op je vraag: ik ben gewoon blij met mijn beslissing."