Diskwalificatie dreigt voor verbaasd Real: 'Wisten er helemaal niets van'

Diskwalificatie dreigt voor verbaasd Real: 'Wisten er helemaal niets van'

03-12-2015 07:36
12

Voor Real Madrid dreigt diskwalificatie uit het Spaanse bekertoernooi, nadat woensdagavond tegen Cádiz de geschorste Denis Cheryshev werd opgesteld. Trainer Rafael Benitez is naar eigen zeggen stomverbaasd.

Volgens de keuzeheer was er bij Real Madrid niets bekend van een schorsing en heeft de Spaanse voetbalbond RFEF de club daar ook niet over ingelicht. "De RFEF heeft ons niets laten weten", citeert Voetbal International Benitez in Spaanse media. "Villarreal heeft ons niets laten weten. Toen we hoorden dat Cheryshev geschorst was, hebben we hem in de rust vervangen. We hebben in goed vertrouwen gehandeld."

Aan de woorden van Benitez valt echter te twijfelen, zo valt op te maken uit een publicatie van de Spaanse krant Marca. Die publiceerde kort na de wedstrijd een document met alle doorlopende schorsingen in de Copa del Rey. Ook de naam van Cheryshev, die vorig seizoen door Real werd verhuurd aan Villarreal, prijkt hierop. Het document zou op 27 juli aan alle Spaanse profclubs zijn verstuurd.

Wat ook niet bepaald in het voordeel van Real werkt, is het feit dat de Spaanse oud-arbiter Emilio Rosanes meldt dat hij woensdag verwoede pogingen heeft gedaan om Real te bereiken om de club in te lichten over de niet-inzetbare spelers. Tevergeefs, zo liet hij weten.