'Mourinho liet Real schieten in de hoop om Van Gaal op te volgen'

'Mourinho liet Real schieten in de hoop om Van Gaal op te volgen'

05-01-2016 07:17

José Mourinho liet een baan bij Real Madrid schieten. Dat stelt het Spaanse El Pais. Hij wil namelijk tot de zomer wachten, zodat hij als manager van Manchester United aan het werk kan. Mourinho werd in de Britse media al geregeld genoemd als opvolger van Louis van Gaal. 

Real ontsloeg maandag trainer Rafa Benitez, maar dat had volgens de krant al eerder kunnen gebeuren. Begin december hadden De Koninklijke en Mourinho namelijk contact. Dat was een week voordat The Special One werd ontslagen bij Chelsea. Ook direct na het ontslag van Mourinho polste Real de trainer. Tevergeefs, want de Portugees wees een terugkeer bij Real af.

Door Real is vervolgens besloten om Zinedine Zidane, die tot voor kort Real Madrid Castilla onder zijn hoede had, naar voren te schuiven. De Franse legende was anderhalf jaar trainer van Castilla. Mogelijk is hij een betere optie dan Mourinho, zo stelt El Pais. Diverse spelers als Pepe, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo en Karim Benzema zouden tégen een terugkeer van Mourinho zijn.