Hij heeft me een nieuwe Lamborghini beloofd als ik een transfer naar Ajax regel

"Hij heeft me een nieuwe Lamborghini beloofd als ik een transfer naar Ajax regel"

08-01-2016 13:28
5

Het blijft een wonderlijk verhaal: Hyun-Jun Suk, de Zuid-Koreaanse aanvaller die in 2009 kwam aanwaaien bij Ajax, uitgroeide tot een cultheld en na een aantal omzwervingen inmiddels een aanbieding van FC Porto op zak heeft. 

Suk, tegenwoordig speler van het Portugese Vitória Setubal, tekende dit seizoen voor liefst negen treffers en zeven assists. De Amsterdammer Sean Choi was jarenlang de zaakwaarnemer van de inmiddels 24-jarige Aziaat, die de afgelopen jaren ook voor onder meer FC Groningen, Al-Ahli en Nacional speelde. 

"Het ontbrak bij de vorige clubs aan vertrouwen", analyseert hij in het Parool de wonderbaarlijke opmars van zijn voormalig cliënt. "Hij moest altijd veel reizen, veranderde te vaak van club. Nu kent hij de Portugese competitie goed en vindt hij zijn weg. De trainer laat hem ook in een slechte partij staan. En dit is het logische gevolg. Ik garandeer dat hij in de toekomst nog Champions League speelt. Hij wordt een topspits."

Suk heeft volgens Choi één droom: ooit weer voor Ajax spelen. "Hij weet dat hij gevormd is door zijn periode in Amsterdam en denkt er veel aan terug. Hij heeft me een gloednieuwe Lamborghini beloofd als ik een transfer naar Ajax voor hem regel."