Suarez ontkomt tóch niet aan fikse schorsing van Spaanse voetbalbond

Suarez ontkomt tóch niet aan fikse schorsing van Spaanse voetbalbond

08-01-2016 14:42
19

Luis Suarez moet op de blaren zitten voor zijn gedrag tijdens en na de gewonnen bekerwedstrijd tussen FC Barcelona en Espanyol. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft hem voor twee duels geschorst.

Dat maakt Barça vrijdagmiddag bekend. Suarez moet twee duels toekijken voor zijn vermeende betrokkenheid bij een opstootje in de spelerstunnel, na afloop van de verhitte derby tegen Espanyol. In de heenwedstrijd van het Copa del Rey-duel werd het 4-1.

Het is nog niet zeker of Suarez ook daadwerkelijk geschorst wordt. Barça heeft beroep aangetekend tegen de strafeis en hoopt op coulance van de aanklager, omdat Espanyol er gedurende het bekerduel alles aan deed om de tegenstander uit de tent te lokken. Dat resulteerde in acht gele en twee rode kaarten voor Espanyol.

Suarez is zich bovendien van geen kwaad bewust. Niet hij, maar Javier Mascherano zou de aanstichter zijn geweest voor de knokpartij in de tunnel van Camp Nou. Scheidsrechter Martinez Muneura wees Suarez echter aan als schuldige in zijn wedstrijdrapport.