'Transfer van doelman levert PSV onverwachts half miljoen euro op'

'Transfer van doelman levert PSV onverwachts half miljoen euro op'

10-01-2016 21:34
21

PSV lijkt een financiële meevaller te kunnen verwachten. De Brabantse club profiteert van een doorverkooppercentage dat het bedong toen Cássio Ramos in 2012 bij Corinthians aan de slag ging.

De 28-jarige doelman zou nu op het punt staan om over te stappen naar Besiktas, dat drie miljoen euro overmaakt. De helft van dat bedrag mogen PSV, de speler zelf en zijn zaakwaarnemer verdelen, meldt het Braziliaanse Lance. Ramos bereikte naar verluidt al een akkoord met de Turkse topclub, waar hij waarschijnlijk voor twee jaar tekent.

Ramos stond van 2007 tot en met 2011 onder contract bij PSV, dat hem destijds overnam van Grémio. Zijn verblijf in Eindhoven werd echter geen succes. Hij kwam namens PSV niet verder dan drie optredens in de Eredivisie en werd tussendoor nog uitgeleend aan Sparta Rotterdam.

Terug in Brazilië bloeide Ramos alsnog op. Hij won met Corinthians onder meer de landstitel, het WK voor clubteams en de Copa Libertadores. In totaal speelde de Braziliaan 160 officiële wedstrijden voor de club uit Sao Paulo.