ADO in financieel zwaar weer: Volgende maand problemen met uitbetalen salarissen

ADO in financieel zwaar weer: "Volgende maand problemen met uitbetalen salarissen"

20-01-2016 15:10
54

Als Hui Wang niet snel met geld over de brug komt, gaat ADO Den Haag snel in de financiële problemen komen. Dat is woensdag gebleken na de aandeelhoudersvergaderingen in het Kyocera-stadion.

"Als er niet heel snel een oplossing komt, krijgt de club eind volgende maand al problemen met het uitbetalen van de salarissen", citeert het Algemeen Dagblad Tom de Bruijn, Haags wethouder van financiën.

Algemeen directeur Jan Willem Wigt maakt zich zorgen. "Als het zo doorgaat, zullen de problemen zich uiten. Spelers zien we als personeel en daarvoor zoeken we naar oplossingen. In februari zal het probleem echter in beperkte mate aanwezig zijn", zegt Wigt in gesprek met Voetbal International.

ADO Den Haag verwacht dan ook dat het onder curatele komt te staan van de KNVB. "Categorie 1 is onafwendbaar. Alleen als Wang alsnog met een investering over de brug komt, of wij zelf met een passende oplossing komen, is er een vangnet om versneld de stap terug naar Categorie 2 te maken. We werken aan diverse oplossingen en dat ziet er positief uit."