Mislukte Ajax-aanvaller dwingt contractverlenging af bij Stoke City

Mislukte Ajax-aanvaller dwingt contractverlenging af bij Stoke City

11-02-2016 15:23
7

Bojan Krkic heeft zijn contract bij Stoke City opengebroken en verlengd. De aanvaller, die twee seizoen geleden door Ajax van FC Barcelona werd gehuurd, staat nu tot medio 2020 onder contract bij The Potters.

Na een mislukt avontuur in Amsterdam nam Stoke City Bojan in de zomer van 2014 over van FC Barcelona. In het begin kwakkelde de Spanjaard nog met de nodige blessures, maar kort daarna werd Bojan basisspeler en tevens publiekslieveling. Voorzitter Tony Scholes is content met de contractverlenging van Bojan. "Toen hij ons versterkte gaf hij aan dat hij stabiliteit in zijn carrière wilde. Dat is hem hier duidelijk gelukt en we zijn dan ook enorm blij dat hij nu voor zo'n lange periode aan ons verbonden is", zo vertelt Scholes op de clubwebsite van Stoke City.

De contractverlenging stemt ook Bojan tevreden. "Stoke City gaf me de kans om in de meest spannende competitie van de wereld te spelen. Ik ben de club erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en de manier waarop ik behandeld ben sinds dat ik hier aankwam." Bovendien geeft Bojan aan blij te zijn met de steun die hij van de supporters ontvangt. "Ze steunen me altijd: als ik speel, maar ook toen ik geblesseerd was. Ze hebben passie en ik kan stellen dat ik en mijn ploeggenoten deze steun elke dag voelen."

Bojan kwam in 2013 op huurbasis naar Ajax. Mede door blessures kon de aanvaller nooit echt aarden in Amsterdam, waarna Ajax aan het einde van dat seizoen besloot Bojan niet definitief van FC Barcelona over te nemen. Bij Ajax scoorde Bojan in 24 wedstrijden vier doelpunten en pakte hij bovendien de landstitel.