Vermeer wederom doelwit: 'Kenneth NSB, Vermeer ophangen'

Vermeer wederom doelwit: 'Kenneth NSB, Vermeer ophangen'

11-02-2016 23:30
71

Kenneth Vermeer werd afgelopen zondag nog op misselijkmakende wijze onheus bejegend tijdens Ajax-Feyenoord. Donderdagavond was het wederom raak. Tijdens de dartcompetitie Premier League Darts hielden enkele onverlaten een aantal posters omhoog met bedreigende teksten aan het adres van de goalie. 

'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer ophangen' viel er te lezen. Beide foto's werden vastgelegd door kijkers en vervolgens gedeeld op Twitter. Onbekend is of er ter plekke is ingegrepen tijdens het dartstoernooi.

De bedreigingen omtrent Vermeer hebben waarschijnlijk alles te maken met de gevoelige overstap die de keeper maakte in de zomer van 2014. De Oranje-international ruilde Ajax toen in voor aartsrivaal Feyenoord.

Donderdag werd bekend dat de aanklager betaald voetbal een onderzoek is gestart naar incidenten tijdens Ajax – Feyenoord. Zowel Vermeer zelf als Ajax deed eerder al aangifte tegen een man die tijdens de wedstrijd een Vermeer-pop met een strop om zijn nek aan de balustrade van de Arena ophing.