Nieuwe trainer voor Cambuur: Ik mis een eventueel kampioenschap van PSV

Nieuwe trainer voor Cambuur: "Ik mis een eventueel kampioenschap van PSV"

16-02-2016 18:57
7

In de winterstop werd Rai Vloet door PSV voor een half seizoen uitgeleend aan SC Cambuur. Onder trainer Henk de Jong ging het prima, maar nadat De Jong opstapte had Vloet ineens geen basisplaats meer. 

"Henk is inderdaad één van de redenen waarom ik voor Cambuur heb gekozen", vertelt Vloet tegenover FC Afkicken. "De gesprekken die ik met hem heb gehad waren heel erg positief." Afgelopen dinsdag vertrok De Jong dus bij Cambuur. "Ik zag het niet aankomen, niemand zag het aankomen. Ik heb de dag daarvoor nog met hem gesproken, dinsdag gooide hij de handdoek in de ring. Dat gesprek was één-op-één, dus daar heeft het niet aan gelegen." 

Marcel Keizer werd door de Friese clubleiding aangesteld als nieuwe trainer. "Het is lastig om na één training een indruk van iemand te hebben, maar hij is volgens mij wel een trainer die veel duidelijkheid wil in het elftal."

"Het zal moeten blijken of speeltijd voor mij nog steeds vanzelfsprekend is." Vrijdagavond verloor Cambuur met 0-2 van FC Utrecht. Vloet begon op de bank. "Dat kwam voor mij wel als een verrassing. We speelden natuurlijk in een ander systeem, hij heeft daar niet zozeer een uitleg over gegeven. We hebben ook op dat nieuwe systeem getraind. Ik ben gekomen om te spelen bij Cambuur, bij PSV had ik het 'gewoon goed'. Ik mis misschien een eventueel kampioenschap van PSV, zulke dingen geef je wel op. Maar ik wil mezelf ontwikkelen, in de Eredivisie spelen. Dat is voor mij belangrijk."