NEC haalt aanwinst van buitencategorie binnen: Iedereen raakt opgewonden

NEC haalt aanwinst van buitencategorie binnen: "Iedereen raakt opgewonden"

22-02-2016 09:23
3

Het verhaal van Brad Jones kent hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Op zesjarige leeftijd overleed zijn zoontje Luca en anderhalf jaar na de dood van zijn kind blonk Jones nota bene bij Liverpool uit. Nu is zijn ster rijzende bij NEC Nijmegen; de goalie lijkt haast onpasseerbaar.

Hij pakte afgelopen zaterdag een strafschop tegen sc Heerenveen en deed dat eerder ook namens Liverpool tegen Blackburn Rovers. Dat was tijdens zijn Premier League-debuut (2-3 zege), in de week dat zijn zoontje Nico werd geboren - en anderhalf jaar na de dood van zijn andere zoontje Luca. "Dat die bij Blackburn echt speciaal was, is duidelijk", zegt Jones in De Telegraaf.

Jones was dan ook niet totaal in extase na de gekeerde strafschop tegen Heerenveen. "Het is misschien een beetje saai, maar ik probeer qua emoties altijd in evenwicht te zijn. Iedereen raakt opgewonden als een keeper een penalty stopt, maar voor mij was de redding ervoor nog beter", wijst Jones naar een redding op een schot van Joost van Aken.

Ernest Faber, de trainer van NEC, is lovend over zijn nieuwe doelman, die transfervrij naar Nijmegen kwam. "Hij is héél goed. Qua uitstraling is hij belangrijk en hij is echt een rustpunt voor onze achterhoede. Hij redt ons met de penalty, want dit is een belangrijk punt voor ons. Er komen interessante tijden aan. Er is door de prestaties andere belangstelling en andere druk. Ik ben nieuwsgierig naar de vraag wie van ons overeind blijft en de weerbaarheid heeft om te blijven presteren", aldus Faber.