Update: VVSB-held Parami sluit profclub niet uit: Nog steeds in de markt

Update: VVSB-held Parami sluit profclub niet uit: "Nog steeds in de markt"

24-02-2016 16:18
2

Het is nog even wachten op het debuut van Maikey Parami in het betaald voetbal. De cultheld van bekersensatie VVSB speelt ook volgend seizoen in Noordwijkerhout.

De amateurclub meldt woensdag op het digitale thuis dat Parami ook komend seizoen 'in ons paars-gele tenue uitkomt'. 'We zijn blij met de verlenging', laat de club weten. VVSB is de nummer acht van de Topklasse zaterdag en speelt volgende week woensdag de wedstrijd van de eeuw, in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht.

Het feit dat Parami ook na de zomer bij VVSB speelt, betekent dat hij niet ingaat op de sluimerende interesse uit het betaald voetbal. De 21-jarige aanvaller liet zich na zijn heldenrol tegen FC Den Bosch ontglippen dat twee profclubs serieuze belangstelling in hem hebben. "Het is mijn droom om bij een profclub te spelen", zei hij tegen Omroep West.

Parami werd enkele weken geleden niet alleen wereldnieuws vanwege zijn winnende treffer tegen Den Bosch, maar ook vanwege het spraakmakende interview na afloop van de wedstrijd. Daarin gaf de student aan dat hij zich de volgende ochtend weer gewoon moest melden op zijn stage bij de HEMA.

Update 16.18: Het besluit van Maikey Parami betekent niet automatisch dat hij ook bij VVSB blijft. "We zijn er uitgekomen, maar wel met optie dat als er een profclub komt, ik weg mag", laat de 21-jarige cultheld weten aan Omroep West. "Er waren twee profclubs die interesse hadden. Eén is afgehaakt. De andere is nog steeds in de markt. Als het goed is hoor ik binnenkort meer." Parami is tot 1 juli gratis op te halen. Daarna moet er betaald worden.