Update: Sneijder maakt kennis met zesde trainer bij Galatasaray

Update: Sneijder maakt kennis met zesde trainer bij Galatasaray

01-03-2016 17:08
12

De wegen van Mustafa Denizli en Galatasaray scheiden alsnog per direct. De Turkse club van Wesley Sneijder en Ryan Donk maakt dinsdagmiddag bekend dat het contract van de trainer in onderling overleg is ontbonden.

In de ochtend spraken Denizli en de clubleiding uitvoerig met elkaar, met een ontslag als uitkomst. Het vertrek van de trainer, die pas drie maanden aan het roer stond in Istanbul, hing al even in de lucht. Galatasaray is bezig aan een dramatisch seizoen en verloor afgelopen weekend kansloos met 2-0 van Gaziantepspor.

De spelers én supporters van Galatasaray hadden het compleet gehad met Denizli, die na de ontluisterende nederlaag al zijn ontslag aanbood. Dat werd uiteindelijk dinsdagmiddag geaccepteerd. Galatasaray staat vijfde in de Süper Lig, met een straatlengte achterstand op de koplopers Besiktas en Fenerbahçe.

Het vertrek van Denizli zal voor gemengde gevoelens zorgen bij de twee Nederlanders van Galatasaray. Ryan Donk kwam in januari op voorspraak van de Turkse coach naar Cim Bom Bom en moet afwachten of hij ook zoveel krediet heeft bij de nieuwe trainer. Sneijder zal een stuk minder rouwig zijn om het afscheid.

Update 17.08: Orhan Atik maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Galatasaray. Hij is de opvolger van Mustafa Denizli, die na amper drie maanden zijn biezen kon pakken. Atik is geen onbekende in Istanbul. Hij had de beloften onder zijn hoede. Door de aanstelling van de Turkse coach is Wesley Sneijder toe aan zijn zesde trainer. Eerder had hij te maken met Fatih Terim, Roberto Mancini, Cesare Prandelli, Hamza Hamzaoglu en dus Denizli.