Verhoudingen verder op scherp bij Galatasaray: Sneijder afwezig

21 februari om 18:08

Wesley Sneijder komt zondagavond niet in actie voor Galatasaray, dat het opneemt tegen Trabzonspor in de competitie. Mustafa Denizli denkt de spelmaker niet nodig te hebben.

"In de afgelopen drie maanden hebben we om de drie dagen een wedstrijd gespeeld. Daarom moet ik op dit moment de juiste keuzes maken", licht de trainer zijn besluit toe tegenover Lig TV. "Ik moet Sneijder beschermen. Als ik merk dat ik hem niet nodig heb, krijgt hij ook geen speelminuten."

De lezing van Denizli wordt door Turkse media stevig in twijfel getrokken. De geplaagde coach van Galatasaray, dat op een ontluisterende vijfde plek staat in de Süper Lig, zou niet tevreden zijn over de manier waarop Sneijder zich de laatste tijd manifesteert. In de competitiewedstrijd van Galatasaray tegen Mersin van vorige week liet de boze Nederlander zich wisselen.

Daar komt bij dat deze week opnieuw berichten opdoken over een waarschijnlijk vertrek van Sneijder uit Istanbul. Hij speelde dit seizoen negentien competitiewedstrijden, allemaal als basisspeler. Hij maakte daarin vijf doelpunten.