Ten Hag ziet corners als verbeterpunt bij Oranje

Ten Hag geeft Oranje tip mee: 'Wil je ver komen in het toernooi, dan moet dat goed zijn'

17 juni om 08:32

Erik ten Hag vindt dat Oranje nog fors moet sleutelen aan de spelhervattingen op het EK. De trainer zag dat Nederland niet agressief genoeg was en geeft het elftal wat tips mee.

Ten Hag heeft wel het een en ander aan te merken op de verdediging van Oranje tijdens de goal van Polen. Adam Buska kopte raak uit een corner. "Ik vind ze niet agressief, als ik dan toch een minpunt van Oranje mag zeggen. Ze hebben ook aardig wat schoten tegen gekregen op goal. Dan kunnen we meer doen in het blokken, daar kunnen we agressiever in zijn."

Aan de hand van beelden van de corner geeft de coach van Manchester United tips. "In dit geval moeten wij compacter staan, we staan te ver uit elkaar in de zone. We moeten dan meer blokken en dat moet ook agressiever zijn. Er zijn een aantal dingen die we niet goed doen in deze zone. Het is wel wezenlijk hè. Wil je ver komen in een toernooi, dan moeten je spelhervattingen goed zijn."

Virgil van Dijk gaf na de wedstrijd tegen Polen ook al aan dat de spelhervattingen bij Oranje beter moeten. "We trainen erop en je voelt wel die verantwoordelijkheid. Ik denk dat hij een te makkelijke vrije loop had, hij had ietsje meer geblokt moeten worden in mijn ogen."

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: