Ten Hag voorspelt basisplek voor Frimpong

Ten Hag voorspelt wijziging in Oranje-basis: 'Kan me voorstellen dat hij speelt'

17 juni om 07:38

Marco van Basten en Erik ten Hag zijn het niet met elkaar eens over het spel van Xavi Simons. De coach van Manchester United vond de aanvaller goed spelen, maar toch denkt hij dat tegen Frankrijk wellicht iemand anders zal starten.

Ten Hag trekt vooral de vergelijking met de manier waarop Simons bij RB Leipzig speelt. "Ik denk dat hij bij zijn club van links naar binnen speelt, nu speelt hij van rechts naar binnen. Maar ik denk dat hij bij zijn club ook we leens van rechts naar binnen speelt", vertelt Ten Hag bij de NOS. "Ik vond hem niet zo tegenvallend. Hij speelde niet de sterren van de hemel, maar ik denk wel dat hij goede posities had. Een aantal goede acties, het was niet altijd makkelijk om aan de bal te komen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Rot-Weiss Essen

  • logo

    RB Leipzig

Van Basten kan zich niet echt vinden in de conclusie van Ten Hag. De analist en oud-speler vond Simons een stuk minder spelen en wijst daarbij naar de grote kans die hij vlak na rust miste. "Als je vertrouwen hebt, kap je hem uit en glijdt de verdediger door. Dan heb je een vrije schietkans. Dat doet een speler die vertrouwen heeft, en hij heeft geen vertrouwen. Dat is iets wat je zelf moet zien te krijgen, want er is niemand die het je heeft."

Voor Ten Hag zou een nieuwe basisplek van Simons tegen Frankrijk helemaal niet gek zijn. Maar de coach van Manchester United noemt nog een naam die zo maar eens een plekje in de eerste elf kan krijgen. "Het is een toernooi, dus dan ga je ook tactisch kijken. Wat is er nodig? Dus voor de volgende wedstrijd kan ik me heel goed voorstellen dat Jeremie Frimpong gaat spelen."