Derksen uit kritiek op Verbruggen

Derksen trapt snoeihard op de rem: 'Die man is totaal onvoldoende, te schijterig'

16 juni om 23:58

Johan Derksen is het niet eens met de lovende kritieken die Bart Verbruggen krijgt na zijn optreden met Oranje tegen Polen. Vooral bij hoge voorzetten vindt de analist de sluitpost kwetsbaar. Dat laat hij weten in Vandaag Inside Oranje.

Verbruggen kreeg tegen Polen één tegendoelpunt uit een corner, nadat hij besloot op zijn lijn te blijven staan. Adam Buksa kon mede door zwak verdedigen van Denzel Dumfries en Virgil van Dijk de 1-0 binnenkoppen. "De keeper werd helemaal opgehemeld", steekt Derksen van wal. "Dat is een aardige keeper op de lijn, maar bij Brighton is iedere voorzet, corner of vrije trap paniek, want hij blijft altijd op de doellijn staan."

"Bij Brighton heb je nog verdedigers die bijna alle kopduels winnen, maar als hier de tegenstander een bal op het achterhoofd krijgt vanaf de vijfmeterlijn, dan ben je op de lijn geklopt", vervolgt Derksen. "Die ballen zijn niet meer te houden. Die man is totaal onvoldoende voor zijn goal en met hoge voorzetten. Dat wordt als je dadelijk tegen bijvoorbeeld Britse teams komt een probleem."

Derksen is ervan overtuigd dat Verbruggen de 1-0 had moeten hebben. "Natuurlijk. Het is twee passen hè", benadrukt de analist. René van der Gijp kan zich niet vinden in de woorden van Derksen. "Daar kon-ie niet bij. Die gozer kopt hem ook goed in hoor Johan. Van Dijk zat erachter en Dumfries zat ervoor. Nee, daar kan de keeper niet bij", aldus de oud-voetballer. Dick Advocaat sluit zich daarbij aan. "Bij deze bal kan hij niet komen."

Volgens Derksen willen alle keepers tegenwoordig meevoetballen. De analist wordt er nerveus van. "Het zijn allemaal Pim Doesburgjes geworden. Ze blijven allemaal op de lijn staan, ze zijn te schijterig om eruit te komen."