Van der Gijp snapte niets van Gakpo-wissel

Van der Gijp keek met stijgende verbazing naar Koeman-wissel: 'Doe je toch niet?'

17 juni om 07:18

René van der Gijp heeft zondag erg raar opgekeken van een keuze van Ronald Koeman in de wedstrijd van Oranje tegen Polen. De bondscoach haalde Cody Gakpo naar de kant en dat deed de analist denken aan een moment van tafelgenoot Dick Advocaat.

"Dan haalt die Koeman ook nog zijn beste speler van het veld", begint Van der Gijp aan zijn verbazende verhaal in Vandaag Inside Oranje. "Die Gakpo, die haal je er toch niet vanaf? Nu komt dat goed uit, maar als je 1-1 speelt verklaart iedereen je voor gek." Van der Gijp wijst daarbij ook nog naar tafelgenoot Advocaat, die ooit de geweldig spelende Arjen Robben wisselde. "Dick haalt ook vaak zijn beste man van het veld", zei hij, gevolgd door zijn karakteristieke lach.

Advocaat heeft een stuk meer begrip voor de wissel van Koeman. "Daar zal hij wel een reden voor gehad hebben. Gakpo was de eerste helft de beste inderdaad, maar de tweede helft was hij ook een stuk minder. Die andere kant hadden ze natuurlijk helemaal dicht gezet. Die wissel pakte goed uit, ook het inbrengen van Wout Weghorst."

Waar Advocaat nog mild is voor de beslissing van Koeman, is hij een stuk minder subtiel over het spel dat Oranje liet zien. "Het was niet allemaal even geweldig. De eerste zestig minuten kregen ze kans op kans en ze benutten er niet één."