Van Ramshorst grapt over Van Basten

NOS-presentator reageert gevat op 'Van Basten-opmerking' Ten Hag: 'Marco ook niet'

16 juni om 22:01
Laatste update: 19 juni om 11:18

Sjoerd van Ramshorst heeft zondag met een knipoog gereageerd op de kritiek die Marco van Basten kreeg na zijn optreden bij NOS Studio Fussball zaterdag. Na een opmerking van Erik ten Hag reageert de presentator scherp.

Van Basten kreeg zaterdag de nodige kritiek tijdens en na zijn optreden bij Studio Fussball. "Ik moet zeggen dat ik me er niet heel erg op voorbereid heb", liet de analist weten toen het ging over het Nederlands elftal. Daarna noemde hij collega Leonne Stentler 'Dionne'. Niet veel later liet Van Basten weten ook het Italiaanse voetbal niet echt te volgen. "Ik volg tennissen, het squashen, het golfen...", zei de oud-topspits.

Van Ramshorst begon de uitzending al met een gevatte opmerking. "Marco wel gekeken vanmiddag toch?", aldus de presentator, doelend op het duel van Oranje met Polen. Niet veel later erkent Ten Hag dat hij niet veel van de voorbereiding van het Nederlands elftal heeft gezien omdat hij op vakantie was in Ibiza. Van Ramshorst reageert scherp op de uitspraken van de Haaksbergenaar. "Marco ook niet hoor, dat maakt niet uit", aldus de presentator. Van Basten kon lachen om de opmerking van Van Ramshorst, die later in de uitzending nog een aantal keer naar de voorbereiding van Van Basten verwees.