Van Basten doet nieuwe ontboezeming bij NOS

Van Basten verrast weer tijdens NOS-optreden: 'Tennissen, golfen...'

16 juni om 07:50

Marco van Basten moest al bekennen dat hij zich niet heel goed had voorbereid op het Nederlands elftal, maar ook het Italiaanse voetbal gaat grotendeels aan hem voorbij. San Marco werd gevraagd naar lichtpuntjes bij La Squadra Azzurra na de 2-1 zege in het EK-duel met Albanië.

"Nou, ik ben niet zo op de hoogte van het Italiaanse voetbal momenteel, omdat ik wat minder heb gekeken", reageert Van Basten in eerste instantie bij Studio Fussball. NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst komt vervolgens gevat uit de hoek. "Dat zei je ook al van Oranje, wat volg je nog wel dan?" De voormalig topspits krijgt daarna de lachers op zijn hand. "Ik volg tennissen, het squashen, het golfen..."

"Maar het is ook wel weer leuk om over voetbal te lullen", benadrukt Van Basten, die erkent uit de heup te schieten. "Juist." De voormalig bondscoach van Oranje was aangenaam verrast door één speler van Italië. "Ik vond Riccardo Calafiori, een jongen van Bologna, er goed uitzien, hij heeft een mooie stijl van voetballen. Ik vond hem aan de bal heel comfortabel voor een verdediger, rustig. Hij verdedigt op een goede manier en heeft ook oplossingen naar voren toe."

"Van een jongen van Bologna zou je niet verwachten dat hij meteen in het Italiaanse elftal staat. Ik kende hem niet zo, maar ik vind het zeer positief", besluit Van Basten.