Van Basten niet goed voorbereid op Oranje

Opmerkelijk optreden Van Basten bij de NOS: 'Heb me niet goed voorbereid'

15 juni om 21:12
Laatste update: 15 juni om 21:21

Marco van Basten maakt geen goede indruk bij Studio Fussball van de NOS. De oud-topspits wordt gevraagd naar zijn mening over het Nederlands elftal, waarna hij erkent zich niet goed te hebben voorbereid. Ook noemt hij collega Leonne Stentler bij de verkeerde naam.

Presentator Sjoers van Ramshorst bespreekt met Van Basten de rechtsbuitenpositie van Oranje. De verwachting is dat Koeman voor Xavi Simons zal kiezen. Stentler begrijpt de keuze van Koeman om Jeremie Frimpong op de bank te laten plaatsnemen. "Ik verwacht dat Polen niet heel hoog Nederland zal afjagen, dus het spel zal veel meer op de helft van Polen plaatsvinden. Dan heb je denk ik meer aan Xavi als rechtsbuiten dan Frimpong. Ik zie heus wel hoe goed Frimpong het heeft gedaan, maar met dit spel vind ik het logisch om voor Xavi te kiezen met Dumfries erachter."

Daarna vraagt Van Ramshorst of Van Basten zijn licht kan laten schijnen over de opstelling van Oranje. "Ik moet zeggen dat ik me er niet heel erg op voorbereid heb", reageert de oud-topvoetballer. "Op het Nederlands elftal niet?", vraagt de presentator van de NOS. "Nee", reageert Van Basten. "Ik vind wel dat ze de afgelopen twee wedstrijden prima hebben gespeeld, dus dat is op zich goed. Dat geeft plezier. Voor de rest denk ik dat ik me bij Dionne (Leonne, red.) aansluit."

Op X gaat het los over het optreden van Van Basten bij de NOS. Een aantal mensen vraagt zich zelfs af wat de oud-spits nog als analist op de televisie doet.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Noah Ihio en Mexx Meerdink: