Brobbey reageert op kritische Van Basten

Brobbey geeft Van Basten veeg uit de pan: 'Nooit op de club gezien'

6 juni om 10:01
Laatste update: 6 juni om 10:01

Brian Brobbey benadrukt dat de mening van Marco van Basten Ajax niet verder helpt. De Oranje-international geeft tegenover Ajax Life aan dat hij de voormalig topspits nooit op de club heeft gezien.

Van Basten staat erom bekend dat hij geregeld zijn mening klaar heeft over zaken binnen het Nederlands voetbal. Zo ook over Ajax. Brobbey krijgt bij Ajax Life de vraag of hij de mening van de voormalig topvoetballer serieus neemt. "Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Ik zie hem hier ook nooit", vervolgt Brobbey. Toen Francesco Farioli werd aangesteld bij Ajax, had Van Basten direct zijn bedenkingen. "Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet. Ze zullen ongetwijfeld dingen weten en trainingen hebben bekeken, maar ik dus niet", zei de oud-spits bij Rondo. "Het enige wat ik weet, is dat hij geen trainer is met een verleden waarvan je zegt: dat geeft vertrouwen." Brobbey vindt er het zijne van. "Laatst ging het over de nieuwe trainer. Haalt Ajax een trainer die ik niet ken, zei hij. Dus? Serieus man…"

Brobbey bereidt zich momenteel met Oranje voor op het EK in Duitsland. Het Nederlands elftal speelt donderdagavond een oefenduel met Canada in De Kuip. De wedstrijd vangt om 20.45 uur aan. Brobbey wordt niet in de basis verwacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!