Van Basten reageert op sneer Brobbey

Van Basten reageert op sneer Brobbey: 'Ajax is in gebreke gebleven'

11 juni om 07:28

Marco van Basten is verrast door de sneer van Brian Brobbey. De analist van Ziggo Sport laat zich regelmatig kritisch uit over Ajax en werd onlangs door de spits van repliek gediend.

Brobbey verweet Van Basten dat hij vaak kritiek heeft op Ajax, maar dat hij nooit op de club te zien is. "Ik begreep het niet helemaal", reageert de voormalig topspits maandagavond bij Rondo. "Ik ken die trainer inderdaad niet. Is dat gek? Ik wist niet wie het was op dat moment. Ik geef gewoon mijn mening en meer niet. Ik ben inderdaad nooit bij Ajax. Ik kijk het op televisie en zie het allemaal wel."

San Marco krijgt bijval van Gerald Vanenburg. "Ik begrijp het ook niet helemaal. Als Marco het over een speler heeft, kan die speler daar twee dingen mee doen. Je kunt het positief en negatief uitleggen. Ik zou er iets mee proberen te doen. Desnoods bel je hem en vraag je: wat bedoel je? Ik denk dat het als spits niet de eerste de beste is in Nederland, dus je kunt er ook wel iets meer mee doen."

Brobbey gaf in zijn interview met Ajax Life echter aan niet individueel te willen trainen met Van Basten. Dat is voor Vanenburg onbegrijpelijk. "Dan wil je niet beter worden. Dat vind ik niet zo slim. Ik vind Brobbey echt een goede spits, maar je kunt ermee doen wat je wilt. Ik zou er anders mee omgaan."

Ronald Waterreus vindt het niet de rol van Van Basten om Ajax te helpen. "Hij zit hier toch gewoon om zijn mening te geven over Ajax. Ik snap dat Brian Brobbey het af en toe niet leuk vindt dat er over hem gesproken wordt, maar wij zijn er toch niet om clubs te helpen?"

Van Basten: 'Ajax in gebreke gebleven met Brobbey'

Van Basten toont enig begrip voor Brobbey. "Ik snap dat hij af en toe denkt: pfff... Maar ik geef gewoon mijn mening. Hij heeft natuurlijk heel veel kwaliteit, van nature gekregen. Ik vind nog steeds dat Ajax in gebreke is gebleven om hem technisch beter te maken. Ajax gaat er prat op dat ze zo’n goede opleiding hebben, maar dan denk ik: dan moet je een speler sterker maken. Hij is snel en sterk, maar hier en daar kan hij technisch gezien niet mee."

"Voor de rest hoop ik dat hij een geweldige carrière krijgt. Ik heb helemaal niets tegen die jongen", benadrukt de ex-Ajacied. "Ik hoop dat die jongen succesvol is bij Ajax. Ik vind het alleen maar leuk als het goed gaat met Ajax, dus ik hoop dat ze supergoed worden."