Van Ramshorst geniet van samenwerking met Van Basten

'Van Basten is zo lekker onvoorspelbaar, maakt hem een hele goede talkshowgast'

11 juni om 13:41

NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst vindt het 'mooi' om met Marco van Basten samen te werken. Het tweetal zal gedurende het hele EK met elkaar aan tafel zitten bij een talkshow over het eindtoernooi.

Studio Fußball wordt vijf weken lang uitgezonden door de NOS. Naast Van Basten is ook Guus Hiddink aanwezig als analist aan tafel bij Van Ramshorst. De presentator werkt graag samen met Van Basten. "Natuurlijk omdat hij een enorme voetballegende is, maar ook omdat het toernooi net als in 1988 in Duitsland is. Natuurlijk gaan we wat parallellen trekken met dat toernooi", aldus de Van Ramshorst in gesprek met Voetbal International. "Maar het leukste aan Van Basten vind ik dat hij zo lekker onvoorspelbaar is. Dat maakt hem een hele goede televisietalkshowgast. Net als Guus Hiddink. Een leuke, gezellige en kundige man die heel veel toernooien heeft meegemaakt. Hij is nog zo scherp."

Voor de talkshow hoopt Van Ramshorst dat de Oranje-koorts toeslaat bij fans in zowel Nederland als Duitsland. "Je hoopt voor het programma dat er iets ontstaat. Dat het land erachter gaat staan", legt de presentator uit. "Van tevoren is daar nooit wat over te zeggen, maar na één ruime zege is heel het land in rep en roer. Ik kijk daar echt wel naar uit."

Ten slotte wordt Van Ramshorst gevraagd naar een voorspelling. Hij verwacht dat de eindzege naar gastland Duitsland gaat. "Ik denk voorafgaand aan zo’n toernooi vaak aan Portugal, want ze hebben een fantastische selectie. Maar het komt er niet altijd helemaal uit", vertelt de presentator. "Ik denk dat de Duitsers uiteindelijk Europees kampioen worden. De kans is groot dat de finale Duitsland – Frankrijk wordt. Beide landen hebben zoveel spelers die een wedstrijd kunnen openbreken. Dat is bij Nederland minder het geval, toch denk ik dat de halve finale mogelijk is."